EAP Sardenya
Benvinguts a l'Equip d'Atenció Primària Barcelona Sardenya!
Telèfon: 93 567 43 80

Activitats comunitàries

 • Taller de lactància materna: És un grup format per mares en l'etapa d'alletament del nadó. S'expliquen tècniques i es resolen dubtes sobre preses, posicionament, conservació de la llet, entre d'altres. Tenim Grup de Facebook!
 • Taller massatge infantil: La comunicació mare/pare-fill/a és molt important per al desenvolupament del nadó. El contacte establert mitjançant el massatge infantil dóna informació sobre l'estat anímic fill/a i fa més fàcil entendre les seves necessitats. De manera regular es formen grups d'entre 2 i 8 mesos.
 • Taller d'odontopediatria: L’odontologia infantil actualment tracta l'infant en la seva integritat i ho fa promovent les accions preventives davant de les accions invasives. D'aquesta manera realitzem 2 sessions a l'any amb els pares i mares.
 • Taller d'ús dels inhaladors: una vegada a l'any es realitza aquest taller per persones amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC). Objectius: coneixement sobre la malaltia, maneig dels símptomes, signes d'alarma, educació i maneig de la teràpia inhalatòria.
 • Programes propis d'odontologia: prevenció de malaltia periodontal en persones diabètiques, dona embarassada, dona maltractada, disminuïts psíquics, persones sense recursos i persones amb alt risc social.
 • Revisions bucals a les escoles: amb l'objectiu de prendre consciència de la importància de tenir una bona salut bucal i estudiar el nivell de salut bucal de la població de 6-12 anys.
 • Xerrades i aules de Salut: de forma regular metges, infermeres, odontòlegs i administratius fan xerrades de salut al centre, escoles i al Casal de Gent Gran del Baix Guinardó.
 • Col·laboració en campanyes de prevenció: "Pren-te el pols", "Càncer de mama", "Càncer de còlon", "L'aneurisma d'aorta abdominal", "Setmana sense fum".
 • ONG Banc farmacèutic: treball social col·labora sol·licitant ajuts per alguns dels nostres pacients que no poden pagar la seva medicació.
 • Projecte RADARS: detectem situacions de soledat (objectiva o subjectiva), canvis de comportament, manca de xarxa familiar i/o contactes socials, absència i/o deteriorament del cuidador, usuaris que viuen en un habitatge amb barreres arquitectòniques o en un lloc amb dificultats d’accessibilitat, orogràfiques i/o de manca de xarxa de transport. No busquem substituir l'actuació dels Serveis Socials sinó d'apropar a aquestes persones al servei per tal de programar actuacions abans que la seva situació s'agreugi i definiran el tipus d’intervenció requerida per minimitzar els riscos i garantir el seu benestar social. Més informació.
 • Participació en la 1a Jornada de Salut Comunitària d’UDACEBA: l'equip de comunitària està format per professionals de medicina, infermeria, treball social, odontologia i administratius. Van presentar els seus projectes, comunicacions, vídeos i experiències.
 • Campanya "I tu, com et cuides?": des del Grup de Salut Comunitària de l'EAP Sardenya volem promoure un estil de vida saludable que permeti millorar la nostra qualitat de vida. Amb aquesta finalitat engeguem la campanya a les xarxes socials, a través de la compartició d'imatges saludables. Consulta'n les bases.

#fembarri     #salutactiva     #salutcomunitària    #equipsardenyafasalut

© EAP Sardenya
C/ Sardenya, 466 · 08025 Barcelona · 93 567 43 80 · ajuda@eapsardenya.cat